Juhani Heinonen viulukilpailu 1.-6.3.2019

Vuoden 2019 kilpailun aikataulut sarjoittain

Nyt järjestetty viulukilpailu oli järjestyksessä jo viidestoista. Sarjojen ja ohjelmiston osalta uudistettu kilpailu sai hyvän vastaanoton, ja osanottajia kertyi kaikkiaan 65.

Uudistetussa kilpailussa sarjoja on edelliskertojen kahden sijaan kolme, kun mukaan on liitetty 10-12 -vuotiaiden sarja. Vanhimmat osallistujat voivat olla kilpailun alkaessa 24-vuotiaita. Ikärajoista on yksityiskohtaiset tiedot kilpailusäännöissä. Uudistuksesta vastaavan kilpailutoimikunnan puheenjohtaja on Helsingin konservatorion lehtori Janne Malmivaara ja jäseninä ovat professori Tuomas Haapanen sekä Gradian lehtori Kait Kenner.

Vuodesta 1977 lähtien Jyväskylässä järjestetyn Juhani Heinonen -viulukilpailun taloudellinen perusta rakentuu Are Oy:n pääjohtajan, taitavan viulunsoiton harrastajan vuorineuvos Juhani Heinosen lahjoituksiin. Hän ohjasi 50- ja 60- vuotispäiviensä huomioinnit kilpailujen tukemiseen, mikä mahdollisti nuorille soittajille suunnatun valtakunnallisen viulukilpailun syntymän ja toiminnan jatkon.

Tämänkertainen kilpailu sai huomiota sanomalehtien lisäksi myös radiossa ja televisiossa.

Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön puheenjohtaja Anneli Rahn tervehti kilpailijoita sekä yleisöä kilpailukatalogin sivuilla.

Viulukilpailutoimikunta valmisteli kilpailu-uudistusta säätiön puheenjohtaja Anneli Rahnin luona.
Viulukilpailutoimikunta (Janne Malmivaara, Kait Kenner ja Tuomas Haapanen) valmisteli kilpailu-uudistusta keväällä 2017 säätiön puheenjohtaja Anneli Rahnin luona.