Musiikkikilpailut 2019 ja 2020

Valtakunnallisesti merkittävät ja myös kansainvälistä huomiota saaneet viulu- ja pianokilpailut ovat kuuluneet Jyväskylän musiikkielämään 1970-luvulta lähtien. Suomalainen musiikkikampus oppilaitoksineen ja Jyväskylä Sinfonia sekä Jyväskylän kaupunki ovat tärkeitä kumppaneita Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön järjestämien kilpailujen toteutuksessa.

Monipuolisia muusikkotaitoja mittaava Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailu pianisteille yhtyeineen toteutuu kaksisarjaisena helmi-maaliskuun taitteessa 25.2. – 5.3.2020. Tapahtumat käynnistyvät kansallisen sarjan nuorten yhtyeillä Jyväskylän yliopiston salissa ja huipentuvat Jyväskylä Sinfonian kanssa Jyväskylän teatteritalossa soitettaviin kansainvälisen sarjan orkesterifinaaleihin.

Juhani Heinonen -viulukilpailu on vuorossa vuonna 2022. Uudistuneena 1.-6.3.2019 käydyn viulukilpailun sarjajako ja järjestelyt saivat paljon kiitosta. Kaikki tapahtumat välitettiin Gradian media-alan opiskelijoiden toteuttamina nettilähetyksinä 10 – 12-vuotiaiden esityksistä Jyväskylä Sinfonian kanssa soitettuun ylimmän sarjan finaaliin.

Kilpailu-uudistusten julkistuksesta uutisoi 18.5.2018 Keskisuomalainen.