Ilmari Hannikainen -kilpailu 24.2.-5.3.2020

Vuoden 2020 Ilmari Hannikainen -kilpailun formaatti on uudistettu siten, että solistien sijaan kilpailevat pianokamarimusiikkiyhtyeet. Ennen yksisarjaisena järjestetyssä kilpailussa on nyt kaksi sarjaa. Ylempi sarja on avoin pohjoismaisille ja Baltian maista tuleville 16-35 -vuotiaiden kokoonpanoille. Nuorempien sarja on 13-17 -vuotiaille Suomen oppilaitoksissa opiskeleville.

Jo vuoden 1996 kilpailuista tehtävässä mukana ollut Sibelius-Akatemian pianoprofessori Erik T. Tawaststjerna on toiminut kilpailutoimikunnan puheenjohtajana. Uudistuksesta vastaavan kilpailutoimikunnan muut jäsenet ovat pianonsoiton ja säestyksen lehtori Juha Heikkinen (Gradia), pianonsoiton lehtori Risto Kyrö (TAMK), ylikapellimestari Ville Matvejeff (Jyväskylä Sinfonia) ja säestyksen lehtori Eliisa Suni (JAMK).

Pianokamarimusiikkikilpailun näkymiä puntaroi Keskisuomalaisen Sari Toivakka 23.5.2018.

Vuoden 2020 Ilmari Hannikainen -kilpailu on järjestyksessään neljästoista. Pianistit ovat kilpailleet Jyväskylässä Ilmari Hannikaisen nimissä vuodesta 1975 lähtien. Rouva Göta Tingvald-Hannikainen ennätti olla kilpailujen suojelija vuoteen 1981 saakka.

Pianokamarimusiikkikilpailu ajoittuu 24.2. – 5.3.2020. Sarjojen ajoittuminen on kerrottu sääntösisällössä ja ohjelmiston yhteydessä.

Kilpailussa on tuntuvat, kansallisten kilpailujen kanssa linjassa olevat palkinnot. Kilpailuorganisaatio toivoo yhtyeulottuvuuden ja kansainvälisyyden vuoksi, että sponsoreiden avulla palkintojen suuruusluokka vielä kohoaa. Palkintoluettelo julkistetaan myöhemmin näillä sivuilla.