Julkaistu: 24.4.2018

70 vuotta soivaa historiaa

Musiikkioppiin oli kova tunku –  ilmoittautuneiden määrä noin kolmesataa – kun musiikkiopistotoiminta Jyväskylässä vuonna 1948 alkoi. Siitä voi päätellä, että painetta oppilaitoksen perustamiseen oli ollut jo pitempään. Oppilaita tuli kaikista ikäryhmistä ja yhteiskuntaluokista. Aloittanut musiikkiopisto oli toiminnan käynnistyessä maan seitsemäs. Virallinen päätös sen perustamisesta tehtiin 29.4.1948.

Perustasoinen musiikinopetus oli alkanut laajeta pääkaupunkiseudun ulkopuolelle 1920-30 -luvuilla. Jyväskylä sai musiikkiopistonsa suuren perustamisbuumin alkuvaiheissa. Nyt vastaavia oppilaitoksia on maassa parisataa. Kun lukuvuosi maakunnassa syksyllä 2018 alkaa, täynnä on 70 vuotta musiikkioppilaitoshistoriaa Keski-Suomessa.

Campus Sinfonietta juhlistaa merkkivuotta Suomalaisella musiikkikampuksella.

 

Lähdeteos:

Laurila, Juhani: Keski-Suomen konservatorio 1948-1999, Keski-Suomen konservatorion säätiö 1999