Julkaistu: 14.8.2018

Treffit Ilmari Hannikaisen kanssa

Musiikin tohtori, pianotaiteilija Terhi Dostal pääsi melkein kuin kättelemään Ilmari Hannikaista saavuttuaan tutkimaan hänen alkuperäisiä käsikirjoituksiaan Suomalaisen musiikkikampuksen kirjastoon Jyväskylään. Nykyisin Saksassa asuvalle mikkeliläislähtöiselle Dostalille Jyväskylä oli tuttu entuudestaankin, ja nimenomaan Ilmari Hannikaisen merkeissä.
– Olen osallistunut aikoinaan parikin kertaa Ilmari Hannikainen -pianokilpailuun, Hannikaisen tuotantoa erittäin korkealle arvostava ja sitä mielellään esittävä Dostal kertoo. Reilu vuosi sitten Musiikkikampuksen arkistoista ilmoille tullut käsikirjoituslöytö ja siitä jo tehty digitointityö ilahduttaa tutkijaa.
– Tämä helpottaa suunnattomasti, Dostal arvioi, mutta käsikirjoitusoriginaalien merkitys ja arvo kaikkine omakätisine merkintöineen on hänen mielestään silti aivan mittaamaton.
Tieto Dostalin saapumisesta oli saanut amanuenssi Hannele Saaren palaamaan edellisiltana arkistoon tarkistuksiin, eikä hämmästyksellä ollut määrää, kun hän osui tekemään vielä pari hannikaislöytöä, jotka olivat jääneet aiemmin huomaamatta.

Terhi Dostal, Hannele Saari ja Ilmari Hannikaisen käsikirjoitukset houkuttivat paikalle myös kulttuuritoimittaja Tomi Tuomaalan Keskisuomalaisesta.

Lue lisää nuottiprojektista