Julkaistu: 14.11.2018

Nuoret taiturit valloittavat lavan

Keuruulla 24.-25.3.2018 järjestetyn Keski-Suomen jousisoitintapahtuman sato kokoaa torstaina 15.11. maakunnan nuoria taitureita esiintymään Hannikaissaliin Jyväskylään. Kello 18.30 alkava konsertti antaa yleisölle mahdollisuuden musiikilliseen kulttuuri- ja aikamatkailuun – huippuvierailuihin hoveissa, toikkarointeihin toreilla tai viipyilyyn verrattomissa idylleissä.

Konsertin tutuimpia säveltäjänimiä ovat Vivaldi, Telemann, Haydn, Wieniawski, Sibelius ja Sostakovits. Kaikkiaan lavalle astuu yli 20 eri-ikäistä jousiosaajaa.

Illan taiteilijat, 10-17 -vuotiaat viulistit, sellistit ja kamariyhtyeet ovat viime maaliskuun tapahtumassa arvioitsijoina toimineiden Sibelius-Akatemian viulumusiikin ja viulupedagogiikan lehtori Maarit Kirvessalo-Nurmelan ja Metropolia ammattikorkeakoulun lehtori Tapani Heikinheimon valitsema joukko.

Arvioitsijat korostivat monipuolisten esiintymisten – konserttien ja pienempien tilaisuuksien merkitystä taitojen kehittämisessä.

Tervetuloa kuuntelemaan, konserttiin on vapaa pääsy!

Maakunnallisten tapahtumien taustaa