Julkaistu: 30.3.2019

Harmonikkakatselmus lavealla ikähaitarilla

Keski-Suomen lasten ja nuorten harmonikkakatselmus Äänekoskella toi lauantaina 30.3.2019 Äänekosken kaupungintalon valtuustosalin lavalle isoja ja pieniä harmonikkataitajia. Nuorimpien sarjan osallistujat olivat vuonna 2012 tai sen jälkeen syntyneitä. Katselmuksen yläikäraja oli vuonna 2000 syntyneissä. Päivän anti oli täysipainoinen, kun lähes neljänkymmenen eri-ikäisen solistin lisäksi mukana oli kolme harmonikkaorkesteria.

Ala-Keiteleen musiikkiopiston ja harmonikansoitonopettaja Silja Makkosen organisoimat järjestelyt sujuivat hienosti. Tunnelma oli vapautunut ja kodikas siitäkin huolimatta, että soittoa arvioi kolmihenkinen raati rehtori Sari Savolaisen johdolla. Muina arvioitsijoina olivat kokeneet pedagogit ja taiteilijat Petri Makkonen ja Ari-Matti Saira.

Harmonikkataiteilija Petri Makkosen omista sävellyksistä koostunut Koko perheen harmonikkakonsertti oli valloittava tapahtumapäivän päätös. Harmonikka oli käytössä kaikessa monipuolisuudessaan urkumaisesta muhkeudesta hauraisiin huokuihin, folkvaikutelmista virtuoosiseen modernismiin. Yleisö sai hupia ja liikutusta. Myös Makkosen nuorille soittajille  säveltämät kappaleet näyttivät tulkintaulottuvuutensa ja osuivat otolliseen maaperään.

Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö on ollut tukemassa Ala-Keiteleen musiikkiopiston 30-vuotisjuhlintaan kutoutuvaa tapahtumaa yhdessä Äänekosken kulttuuritoimen kanssa. Tukijoihin kuuluu myös Osuuskauppa Keskimaa.

Tarkemmin tapahtumasta ja muustakin aktiviteetista juhlivan Ala-Keiteleen musiikkiopiston eli AKMOn sivuilla.