Julkaistu: 1.3.2021

P.J. Hannikainen -kilpailu kuorosäveltäjille

Sulasol ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö julistavat P.J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailun, jonka päätöskonsertti toteutuu kesäkuussa 2022 Jyväskylässä järjestettävien valtakunnallisten Laulu- ja soittojuhlien yhteydessä.

Ensimmäinen valtakunnallinen P. J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailu kunnioittaa Jyväskylän ja koko suomalaisen kuorotoiminnan merkkihenkilön P. J. Hannikaisen perintöä. Kilpailun tarkoituksena on nimikkosäveltäjänsä hengessä tuottaa laadukasta, uutta kuoromusiikkia lapsi-, seka-, nais- ja mieskuoroille. Sävellysten toivotaan olevan helposti lähestyttävää ja nykyaikaista käyttömusiikkia, jolla kuorot voivat täydentää ja uudistaa vakiintunutta ohjelmistoaan.

Kilpailuaika alkaa 1.3.2021 ja päättyy 31.10.2021. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa Suomen kansalainen tai Suomessa pysyvästi asuva henkilö.

Tuomariston puheenjohtajana toimii Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien taiteellinen johtaja Paavo Hyökki, muina jäseninä Anneli Julén ja Sanna Salminen ja sihteerinä projektipäällikkö Aino Herranen. Kilpailun tulokset julkistetaan Laulu- ja soittojuhlilla 9.6.2022 järjestettävässä päätöskonsertissa, jossa kuullaan kuoroesityksinä parhaita poimintoja kilpailusadosta ja jaetaan palkinnot. Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö haluaa huomioida Naiskuoro Vappujen pitkäaikaisen johtajan, diplomilaulaja Vilho Kekkosen (1909–2014) mittavaa elämäntyötä käyttämällä hänen nimikkorahastoaan tähän laulutaidetta edistävään tarkoitukseen.

Kilpailusäännöt kokonaisuudessaan löytyvät juhlasivustolta laulujuhlat.fi.