Julkaistu: 8.10.2023

Musiikin riemu pursuili Hannikaissalista

Keski-Suomi All Stars -orkesterin startti tapahtui megaluokan malliin hipoen lähes viittäsataa eri tavoin mukaan tempautunutta. Treeniviikonlopun päätteeksi sunnuntaina 8.10.2023 esitettyyn konserttiin osattiin odottaa yleisöä, olihan soittajiakin ilmoittautunut mukaan yli parisataa. Lopputulos niin orkesterin onnistumisen kuin liki 300 hengen yleisömäärän suhteen yllätti kaikin tavoin. Hannikaissalin permanto juuri ja juuri mahdutti Antti Järvelän, Elias Frigårdin ja Veera Kuisman harjoittaman ja liidaaman orkesterin, jonka innostus ja osaaminen tarttuivat.

Koko yleisö ei mahtunut Hannikaissalin katsomo-osaan, mutta yhteistyöryhmä oli osannut varautua tilanteeseen ja Suomalaisen musiikkikampuksen Siltasali oli varattu lisäoptioksi. Valtava näyttö välitti soittonäkymän ja laadukas äänentoisto musiikillisen kuuluman Hannikaissalista tasapainoisena. Myös Siltasalin yleisö yhtyi aplodeihin ja yhteislauluun ja tunnelma oli yhtä spontaani kuin Hannikaissalissa.

Niin yhteistyön ydinryhmän, kouluttajien, osallistujien kuin yleisönkin mielialojen perusteella nyt koettu oli lähtölaukaus jollekin pidempikantoiselle. Toimijoiden ja tukijoiden yhteistyöverkosto, jossa Keski-Suomen musiikin edistämissäätiöllä oli ilo olla mukana, oli poikkeuksellisen laaja: Orivesi All Stars -kollektiivi, Gradia, Läntisen Keski-Suomen, Jämsänjokilaakson ja Ala-Keiteleen musiikkiopistot, Suomalainen musiikkikampus, Keski-Suomen Liitto, Sivistysliitto Kansalaisfoorumi, Suomen Puhallinorkesteriliitto ja Kampuksen ääni ry.

Kuva: Emmi Jokilahti