Julkaistu: 11.9.2023

Embracing the future – kilpailujen hohdokkaita näkymiä

The most recent addition to the Finnish WFIMC-family is the Ilmari Hannikainen Piano Chamber Music Competition. This unique event culminates in an orchestra finale for ensembles, and takes place outside of the Helsinki metropolitan area in the City of Jyväskylä. This small university town at 62 degrees north and 570 km from the Polar Circle is surrounded by natural beauty, and occupies a significant place in the culture and civilization of Finland.

Read the WFIMC article.

Maaliskuussa 2023 Jyväskylässä käyty Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailu teki vaikutuksen kansainvälisten musiikkikilpailujen liittoon (World Federation of International Music Competitions). Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön kumppaneineen järjestämä tapahtuma hyväksyttiin ensimmäisenä suomalaisena pääkaupunkiseudun ulkopuolisena kilpailuna jäseneksi kyseiseen maailmanlaajuiseen liittoon. Seuraava kilpailukerta keväällä 2026 huipentuu Jyväskylä Sinfonian uusissa konserttitiloissa.

Jyväskylässä syntynyt Hannikainen (1892–1955) oli Suomen ensimmäinen kansainvälistä uraa luonut pianotaiteilija, kamarimuusikko ja myöhemmin Sibelius-Akatemian ensimmäinen pianoprofessori. Pianistit ovat kilpailleet Jyväskylässä Ilmari Hannikaisen nimissä vuodesta 1975 lähtien ja vuoden 2026 kerta tulee olemaan kuudestoista. Kilpailu on toteutettu vuodesta 2020 lähtien uudistetussa muodossa pianokamarimusiikkikilpailuna.

Ilmari Hannikainen -kilpailu liittyy neljäntenä tapahtumana maineikkaiden suomalaisten kilpailujen WFIMC-järjestön rivistöön, jossa entuudestaan ovat Helsingissä järjestettävät kansainväliset Mirjam Helin -laulukilpailu, Maj Lind -pianokilpailu ja Jean Sibelius -viulukilpailu.

Lue lisää WFIMC-liiton sivuilla julkaistusta artikkelista.

Kuva: Ulla Keituri