Julkaistu: 8.5.2024

Kansainvälinen kantelekilpailu ilahdutti tuhansin kielin

Kansainvälinen kantelekilpailu 3.-5.5.2024 toi niin kanteleiden helskettä ja helinää kuin myös kansainvälistä vilskettä ja vilinää Suomalaiselle musiikkikampukselle ja popup-tapahtumin sekä Popparin konsertin välityksellä laajemminkin Jyväskylään. Avajaiskonsertin puitteina oli tunnelmallinen Palokan Pelimannitalo ja varsinainen kilpailuosuus käytiin Musiikkikampuksella. Tapahtumia riitti niin kampuksen saleihin kuin ravintola-aulaankin. Päätöskonsertin satapäinen yleisö piti jakaa kahteen saliin, kun Hannikaissali arvattiin jo valmistelun vaiheissa ahtaaksi. Tekniikka pelasi ja tunnelmat ja soitot välittyivät vaikuttavina myös Siltasaliin.

“Kantelekentällä on uskomatonta osaamista, taitoa, talenttia – valtava potentiaali. Pokelan säätiön, Musiikintekijät ry:n Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön ja Kulttuurirahaston tuella tuettiin kanteleen tulevaisuuden kanteletekijöitä ja olemme todella kiitollisia yhteistyökumppaneillemme. Kiitän myös kaikkia osallistujia, kantelepedagogeja, työryhmää, talkoolaisia, vanhempia ja kaikkia huoltojoukkoja –kantele elää ja voi hyvin teidän ansiostanne ”, painotti Kanteleliiton toiminnanjohtaja ja tapahtuman tuottaja Sanni Virta.

Menestystä ja huomiota saatiin Keski-Suomeen paitsi palkintojen, myös onnistuneiden kilpailujärjestelyjen ja tapahtuman aikana julkistettujen kanteleteosten muodossa. Kansanmusiikki-instituutin sarjaan kuuluva Saarijärven kanteleen soitto-opas tuotiin julkisuuteen tekijöidensä Pauliina Syrjälän, Senni Heiskasen, Kati Rantalan, Hanna Ryynäsen ja Jenni Venäläisen soiton saattelemana Pelimannitalon avajaisissa.