Julkaistu: 28.4.2024

Jämsän pianotapahtuma 2024 – nuoret esiintyivät edukseen

Aiempien Jämsän pianotapahtumien perusteella osasi odottaa sujuvia järjestelyjä ja leppoisan juhlavaa, sydämellistä tunnelmaa, mukavia esityksiä tutuista ja uudemmistakin kappaleista, tuoreita ohjelmistohelmiä, omia sävellyksiä, taitavaa tunnelmointia, rohkeaa solistiotetta, luontevaa yhteissoittoa ja säkenöiviä hetkiä. Ja semmoisenahan kaikki 27.4.2024 Jämsässä toteutui.

Maakunnan eri musiikkioppilaitosten lapsille ja nuorille tarjoutui tavoitteiden mukainen mahdollisuus esiintymiseen. Myös yleisöllä oli oiva tilaisuus nauttia eri-ikäisten soitosta. Samalla Jämsänjokilaakson musiikkiopiston ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön jo seitsemättä kertaa yhdessä järjestämä tapahtuma toi jälleen pianopedagogeja ja muuta oppilaitosväkeä koolle, mikä pitää yllä musiikkioppilaitosten välistä maakunnallista yhteistyötä.

Jokainen soittaja ja kamarimusiikkikokoonpano sai puntaroitua palautetta ja mahdollisuuden tukijoukkoineen keskustella esityksistään asiantuntijoiden kanssa. Osuuskauppa Keskimaa tuki nuorille jaettuja stipendejä omalla osuudellaan. Arvioitsijoina olivat pianotaiteilija-säveltäjä, Jyväskylän ammattikorkeakoulun pianonsoiton lehtori Tuomas Niininen ja Sibelius-Akatemian opettaja, Kuopion konservatorion lehtori Outi Keskinen.

Tämänkertaiseen tapahtumaan pääsee tutustumaan tai palaamaan Jämsän kaupungin YouTube kanavalla pari viikkoa nähtävissä olevan tallenteen kautta.

Jämsänjokilaakson musiikkiopistoa käyvät Raisa Jokela ja Inka Rovasalo (kuvassa) olivat opettajista ja opiston henkilökunnasta koostuneen tiimin apuna Jämsän Jokivarren puukoululla tapahtumapäivänä. Tehtävät liittyivät osaksi heidän musiikin perusopetuksen syventäviä opintojaan, minkä rinnalla he osallistuivat viulu-piano-duona myös tapahtuman kamarimusiikkisarjaan.