Keuruun jousisoitintapahtuma

Koronatilanne viivästytti Keuruun jousisoitintapahtumaa aivan alkuperäisimmästä suunnitelmasta yli vuoden ja siirsi sen lopulta pidettäväksi 9.4.2022. Puitteina toimi tutusti Keuruun koulukeskuksen tuntumassa sijaitseva Kulttuuritalo Kimara ja järjestelyistä vastasi kokeneesti Läntisen Keski-Suomen musiikkiopisto.

Tapahtuman tarkemmat tiedot löytyvät 30-vuotisjuhlavuottaan viettäneen Läntisen Keski-Suomen musiikkiopiston netti-informaatiosta.

Haasteellisten aikojen läpi käyneiden oppilaitosten tarmo ja kekseliäisyys herätti kunnioitusta. Pedagogit saivat myös vinkkejä toisiltaan. Sävelet puhuttelivat, myös nuorten eteneminen osaamisessaan haasteellisista ajoista huolimatta nostatti lämpimän tunteen niin yleisössä kuin arvioitsijoissa. Tapani Heikinheimo oli jälleen mukana, tämänkertaisena arvioitsijakumppaninaan Tuomas Rousi. Jokainen osallistuja sai arvioitsijoilta suullisen palautteen sekä lisäksi kunniakirjan ja stipendin.

Läntisen Keski-Suomen musiikkiopiston 30-vuotistapahtumat käynnistyivät tapahtuman myötä iloisesti yhteisöllisissä merkeissä. Kun kaksi pandemiavuotta vaihtelevine rajoituksineen oli pitänyt kaikkia pysyvämmin tai vähintäänkin hetkittäin loitolla kokoontumisista, saattoi tuntea erityistä riemua. Yhteen tuleminen ja kohtaaminen musiikin parissa alkoi jälleen palata niihin muotoihin, jotka olivat olleet mahdollisia edellisen, vuoden 2018 Keuruun jousisoitintapahtuman aikoihin.

Suur-Keuruun Sanomat noteerasi vuoden 2018 tapahtuman sympaattisella jutullaan.