Jämsän pianotapahtuma

Jämsänjokilaakson musiikkiopiston ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön yhteistyönä järjestämä Keski-Suomen pianotapahtuma kokoaa  maakunnan pianisteja Jämsän Jokivarren kampukselle jälleen huhtikuussa 2024. Tämänkertainen, järjestyksessään jo seitsemäs tapahtuma ajoittuu lauantaista sunnuntaihin 27.-28.4.

Edellisen tapahtuman koronasta johtunutta viivästymistä lukuun ottamatta Keski-Suomen pianotapahtuma on toteutunut Jämsässä kolmen vuoden välein. Pianotapahtuman tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus esiintymiseen. Muiden pianonsoiton opiskelijoiden esitysten kuunteleminen ja samaa harrastavien tapaaminen on esiintyjälle mieleenpainuva ja avartava kokemus. Tapahtuma laajentaa mainiosti myös ohjelmistotietoutta ja tuomalla pianopedagogeja ja oppilaitosväkeä yhteen se pitää yllä musiikkioppilaitosten välistä maakunnallista yhteistyötä.

Keski-Suomen musiikin perusopetusta antavissa oppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa opiskelevien nuorten soittajien esityksiä arvioidaan kokonaisuutena ja jokainen osallistuja saa esiintymisestään asiantuntevan raadin suullisen palautteen. Osallistujille jaetaan myös kunniakirja ja pieni kannustusstipendi, jossa osatukijana on perinteisesti ollut Osuuskauppa Keskimaa.

Pianotapahtumien arvioitsijoiksi Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö on järjestänyt arvostettuja pedagogeja ja pianotaiteilijoita. Edelliskerrasta tutusti arvioitsijoina tulevat toimimaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun pianonsoiton lehtori ja pianisti-säveltäjä Tuomas Niininen sekä Savonia ammattikorkeakoulun pianonsoiton lehtori ja pianotaiteilija Katariina Liimatainen.

AKMOn osallistujat ikuistivat 2021 tapahtumamuiston Jämsän Jokivarren puukoulun tunnelmamiljöössä.