Jämsän pianotapahtuma

Kolmen vuoden välein järjestettävä Keski-Suomen pianotapahtuma kokoaa maakunnan musiikkioppilaitosten nuoria soittajia katselmukseen Jämsään. Pianotapahtuman tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus esiintymiseen. Muiden pianonsoiton opiskelijoiden esitysten kuunteleminen ja samaa harrastavien tapaaminen on esiintyjälle mieleenpainuva ja avartava kokemus. Tapahtuma lisää myös maakunnallista yhteistyötä Keski-Suomen musiikkioppilaitosten välillä.

Keski-Suomen musiikkiopistoissa sekä kansalaisopistoissa opiskelevien nuorten soittajien esityksiä arvioidaan kokonaisuutena ja asiantunteva raati antaa jokaiselle osallistujalle suullisen palautteen esiintymisestään. Osallistujille jaetaan myös pieni kannustusstipendi- ja kunniakirja.

Jämsänjokilaakson musiikkiopiston ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön yhteistyönä 8.4.2017 järjestetty tapahtuma oli järjestyksessään jo viides. Tapahtuman arvioitsijoina toimivat Katariina Liimatainen ja Antti Hotti. He tekivät myös osallistujista valinnat marraskuulle 2017 ajoitettuun Jämsän satoa -konserttiin Musiikkikampuksen Hannikaissalissa.