Jämsän pianotapahtuma

Jämsänjokilaakson musiikkiopiston ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön yhteistyönä järjestämä tapahtuma toi pitkän koronaodotuksen jälkeen maakunnan pianisteja Jämsän Jokivarren kampukselle lauantaina 20.11.2021.

Tapahtuma oli järjestyksessään jo kuudes. Esitykset tallennettiin, ja päivän tapahtumiin voi palata Jämsän kaupungin YouTube-kanavalla.

Koronan aiheuttamaa viivästymistä lukuunottamatta kolmen vuoden välein järjestettävä Keski-Suomen pianotapahtuma kokoaa maakunnan musiikkioppilaitosten nuoria soittajia katselmukseen Jämsään. Pianotapahtuman tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus esiintymiseen. Muiden pianonsoiton opiskelijoiden esitysten kuunteleminen ja samaa harrastavien tapaaminen on esiintyjälle mieleenpainuva ja avartava kokemus. Tapahtuma pitää myös yllä musiikkioppilaitosten välistä maakunnallista yhteistyötä.

Keski-Suomen musiikin perusopetusta antavissa oppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa opiskelevien nuorten soittajien esityksiä arvioidaan kokonaisuutena ja jokainen osallistuja saa esiintymisestään asiantuntevan raadin suullisen palautteen. Osallistujille jaetaan myös kunniakirja ja pieni kannustusstipendi, jossa osatukijana on perinteisesti ollut Osuuskauppa Keskimaa.

Pianotapahtumien arvioitsijoiksi Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö on järjestänyt arvostettuja pedagogeja ja pianotaiteilijoita kuten Antti Hotti, Katariina Liimatainen ja Niklas Pokki. Tämänkertaisina arvioitsijoina olivat Jyväskylän ammattikorkeakoulun pianonsoiton lehtori ja pianisti-säveltäjä Tuomas Niininen sekä aiemmista tapahtumista tutusti Savonia ammattikorkeakoulun pianonsoiton lehtori ja pianotaiteilija Katariina Liimatainen.

Palautteena arvioitsijat antoivat kannustavat kiitoksensa osallistujille, opettajille ja tukijoukoille todeten, että tapahtuma sujui rautaisella ammattitaidolla ja asenteella, ja että pianonsoitto Keski-Suomessa voi todella hyvin.

AKMOn osallistujat ikuistivat tapahtumamuiston Jämsän Jokivarren puukoulun tunnelmamiljöössä.