Julkaistu: 17.9.2021

Juhani Heinonen -viulukilpailu ilahduttaa 4.-9.3.2022

Maaliskuun 2022 alussa Jyväskylä saa kokea nuoren viulismin juhlaa. Kuudennentoista kerran järjestettävä Juhani Heinonen -viulukilpailu virittää Suomalaisen musiikkikampuksen tilat iloisiin ja kannustaviin tunnelmiin. Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön järjestämällä kilpailulla on 1970-luvulta juontava historia. Sen menestyjille on voinut ennustaa hienoa tulevaisuutta musiikin parissa. Keskisarjan konserttofinaalin orkesteri on Musiikkikampuksen Campus Sinfonietta. Tapahtuma päättyy Jyväskylä Sinfonian kanssa soitettavaan ylimmän sarjan konserttofinaaliin.

Maamme eturivin viulutaiteilijoista ja -pedagogeista koostuvan tuomariston muodostavat Reka Szilvay (pj.), Anna-Kreetta Gribajcevic, Pekka Kauppinen, Pekko Pulakka ja Laura Vikman.