Julkaistu: 31.10.2021

Uponnut kaupunki -kantaesitys toteutui komeasti videoteoksena

Arkistojen kätköissä uinunut Heikki Suolahden (1920 – 1936) keskeneräinen sävellys Uponnut kaupunki pääsi soivaan asuun ja osaksi monitaiteista videoteosta. Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön yhteistyö Suomalaisen musiikkikampuksen kanssa on tuottanut vaikuttavan, kulttuuritapaukseksi luonnehditun tuloksen.

Maria Oiva ja Topi Kohonen ohjaajina ja dramaturgeina sekä Elina Wuethrich koreografina, Toni Essel animaatioista ja Tiina Hiekkaranta opiskelijoiden monikameratyöstä vastaten loivat visuaalisen moninaisuuden Rita Varosen johtaman ja Antti Vanhasen äänittämän orkesteriosuuden ylle ja ympärille.

Ammattiohjauksessa nuorten työnä syntynyt taiteenlajeja yhdistävä kokonaisuus otettiin lämpimästi vastaan 28.10. järjestetyssä kutsuvierasnäytöksessä. Myös arvostelu oli kiittävää.

”Sen koskettava, monipuolinen dramatisointi huipentuu koreografisesti komeaan balettikohtaukseen, jossa nykytekniikan keinot lyövät tyylikkäästi kättä menneisyyden hengen kanssa.” (Jari Hoffren 30.10.2021 Keskisuomalaisen arviossaan)

Tässä vaiheessa yleisöesityksiä on tiedossa Suomalaisen musiikkikampuksen Siltasalissa vielä tiistaina 30.11. klo 13.00, 14.00, 18.00 ja 19.00.

(Kuva Helena Minkkilä)