Julkaistu: 9.11.2021

P. J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailuun osallistujarynnistys

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien projektipäällikkö Aino Herranen tiedotti Jyväskylän ensi kesän suurtapahtumaan liittyvän sävellyskilpailun saamasta loistavasta kiinnostuksesta 8.11.2021. Kilpailun päärahoittajana on Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö.

”Kaikkien aikojen ensimmäisen valtakunnallisen P. J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailun osallistumisaika on päättynyt! Tuomariston arvioitavaksi saapui kaikkiaan 124 teosta: 15 lapsikuorolle, 28 mieskuorolle, 34 naiskuorolle ja 47 sekakuorolle. Huikean hieno saalis, lämpimät kiitokset kaikille osallistujille ja yhteistyökumppanillemme Keski-Suomen musiikin edistämissäätiölle jo tässä vaiheessa!”

Tuomariston päätöksellä varsinaisina palkintoina jaetaan 8000 euroa. Tässä vaiheessa luvassa on lisäksi jo kolme 500 euron suuruista erikoispalkintoa: Naiskuoro Vappujen naiskuoroteokselle ja Mieskuoro Sirkkojen mieskuoroteokselle lahjoittamat erikoispalkinnot sekä Kirkkomusiikin säveltäjät ry:n erikoispalkinto parhaalle kirkolliseen aiheeseen sävelletylle teokselle.

Tuomariston puheenjohtajana toimii Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien taiteellinen johtaja Paavo Hyökki, muina jäseninä Anneli Julén ja Sanna Salminen ja sihteerinä projektipäällikkö Aino Herranen. Kilpailun tulokset julkistetaan, parhaita paloja kuullaan ja palkinnot jaetaan Laulu- ja soittojuhlilla Jyväskylässä torstaina 9.6.2022 klo 18 Taulumäen kirkossa järjestettävässä päätöskonsertissa.