Julkaistu: 2.8.2022

Ilmari Hannikainen -finalistien kansainvälinen menestys jatkuu

Keväällä 2020 ensimmäistä kertaa pianokamarimusiikkikilpailun muodossa käydyn Ilmari Hannikainen -kilpailun kokoonpanoissa tutuksi tulleet nuoret ovat jatkaneet kansainvälistä menestystaivaltaan palkintosijoja poimien.

Jyväskylä Sinfonian kanssa soitettuun vuoden 2020 Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailun finaaliin edenneen ja siinä Bohuslav Martinůn konserton (Concerto for Violin, Piano and Orchestra, H.342) esittäneen Duo Hommagen viulisti Hans Christian Aavik ylsi kansainvälisessä Carl Nielsen -kilpailussa Tanskassa huhtikuussa 2022 ensimmäiselle sijalle, jonka hän jakoi ukrainalaisen 17-vuotiaan viulistin Bohdan Lutsin kanssa. Carl Nielsen -kilpailun ensimmäisen erän Aavik soitti pianistinaan Duo Hommage -kumppaninsa Karolina Žukova. Kolmieräisen kilpailun muissa erissä Aavikin ohjelmana olivat W.A. Mozartin viulukonsertto nro 5, Tšaikovskin viulukonsertto sekä Carl Nielsenin viulukonsertto op. 33.

Trio ’95 -kokoonpanossa pianisti Rasmus Andreas Raiden ja viulisti Robert Traksmannin kanssa Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailun ensimmäisen palkinnon voittanut sellisti Marcel Johannes Kits saavutti kansainvälisessä Queen Elisabeth -kilpailussa Belgiassa kesäkuussa 2022 kolmannen palkinnon.

Seuraava Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailu käydään Jyväskylässä 28.2.–9.3.2023.