Julkaistu: 3.8.2022

Juhani Heinosen viulujen haku on avoin elokuun 2022

Vuorineuvos Juhani Heinosen perikunta lahjoitti Heinosen viulukokoelman nuorten soittajien käyttöön. Kokoelma on Jamkin hallinnassa. Instrumenttien hakuaika on 1.8.–31.8.2022 ja soittimen saa haltuunsa mahdollisimman pian hakuajan jälkeen kolmivuotiskaudeksi, kevätlukukauden 2025 päätteeseen asti.

Soittimet on tarkoitettu lahjakkaille Keski-Suomen alueella opiskeleville jousisoittajille, ja etusija annetaan niille hakijoille jotka osallistuvat seuraavan kerran keväällä 2025 järjestettävään Juhani Heinonen -viulukilpailuun. Kilpailu järjestetään Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön ja Suomalaisen musiikkikampuksen yhteistyönä. Soitinta voi kuitenkin myös hakea, vaikka ei  suunnittelisikaan kilpailuun osallistumista!

Kokoelmaan kuuluu 6 viulua: Paolo Antonio Testore, Paulus Castello, Paciuksen ”Amati”, Pierre Silvestre, Stowasser ja Uuno Hartell. Lisäksi kokoelmassa on 3 jousta, jotka ovat niin ikään haettavissa. Instrumentteja on mahdollista kokeilla hakuaikana.

Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee ilmetä hakijan syntymäaika, yhteystiedot, opinnot ja perustelut soittimen tarpeelle. Hakemuksessa on myös syytä mainita, mitä soitinta hakemus koskee sekä mahdollinen toissijainen vaihtoehto. Jamkin nimeämä asiantuntijaryhmä päättää valinnoista.

Linkki lukukausihinnat sisältävään hakulomakkeeseen.

Lisätietoja:
Veera Mäkirinta
Koulutuskoordinaattori
veera.makirinta@jamk.fi
puh. +358 50 572 6349