P. J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailu

Sulasol ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö järjestävät yhteistyössä  P. J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailun, jonka tuloksia ja satoa kuullaan 9.6.2022 Jyväskylässä valtakunnallisten Laulu- ja soittojuhlien yhteyteen tulevassa päätöskonsertissa. Kilpailu, johon voi osallistua kuka tahansa Suomen kansalainen tai Suomessa pysyvästi asuva henkilö, käynnistyi 1.3. ja osallistujamäärä on jo yllättänyt järjestäjät. Kilpailuaika jatkuu 31.10.2021 saakka.

Tuomariston puheenjohtajana toimii Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien taiteellinen johtaja Paavo Hyökki, muina jäseninä Anneli Julén ja Sanna Salminen ja sihteerinä projektipäällikkö Aino Herranen.

Jyväskylän ja koko suomalaisen kuorotoiminnan merkkihenkilön P. J. Hannikaisen perintöä kunnioittavan kilpailun tarkoituksena on nimikkosäveltäjänsä hengessä tuottaa laadukasta, uutta kuoromusiikkia lapsi-, seka-, nais- ja mieskuoroille. Sävellysten toivotaan olevan helposti lähestyttävää ja nykyaikaista käyttömusiikkia, jolla kuorot voivat täydentää ja uudistaa vakiintunutta ohjelmistoaan.

Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö haluaa huomioida Naiskuoro Vappujen pitkäaikaisen johtajan, diplomilaulaja Vilho Kekkosen (1909–2014) mittavaa elämäntyötä käyttämällä hänen nimikkorahastoaan tähän laulutaidetta edistävään tarkoitukseen. Lisäksi tulevia erikoispalkintoja rahoittamaan ovat jo lupautuneet Mieskuoro Sirkat, Naiskuoro Vaput ja Suomen kirkkosäveltäjät.

Kilpailusäännöt ja ilmoittautumisohjeet kokonaisuudessaan löytyvät juhlasivustolta laulujuhlat.fi.