Jämsän pianotapahtuma

Jämsänjokilaakson musiikkiopiston ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön yhteistyönä järjestämä Keski-Suomen pianotapahtuma kokosi  maakunnan pianisteja Jämsän Jokivarren kampukselle. Tämänkertainen, järjestyksessään jo seitsemäs tapahtuma ajoittui lauantaihin 27.4.2024.

Tapahtumaan pääsee tutustumaan tai palaamaan Jämsän kaupungin YouTube kanavalla pari viikkoa nähtävissä olevan tallenteen kautta.

Edellisen tapahtuman koronasta johtunutta viivästymistä lukuun ottamatta Keski-Suomen pianotapahtuma on toteutunut Jämsässä kolmen vuoden välein. Pianotapahtuman tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus esiintymiseen. Muiden pianonsoiton opiskelijoiden esitysten kuunteleminen ja samaa harrastavien tapaaminen on esiintyjälle mieleenpainuva ja avartava kokemus. Tapahtuma laajentaa mainiosti myös ohjelmistotietoutta ja tuomalla pianopedagogeja ja oppilaitosväkeä yhteen se pitää yllä musiikkioppilaitosten välistä maakunnallista yhteistyötä.

Läntisen Keski-Suomen musiikkiopiston pianoduo Sofia Kosola ja Olavi Salminen Jokivarren puukoulun flyygelin ääressä sivunkääntäjänään opettaja Sanna Vuorento.

Keski-Suomen musiikin perusopetusta antavissa oppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa opiskelevien nuorten soittajien esityksiä arvioidaan kokonaisuutena ja jokainen osallistuja saa esiintymisestään asiantuntevan suullisen palautteen. Arvioinnin tehtäviin Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö on järjestänyt arvostettuja pedagogeja ja pianotaiteilijoita. Tämänkertaiset arvioitsijat olivat pianotaiteilija-säveltäjä, Jyväskylän ammattikorkeakoulun pianonsoiton lehtori Tuomas Niininen ja Sibelius-Akatemian opettaja, Kuopion konservatorion lehtori Outi Keskinen. Osallistujille jaettiin myös kunniakirja ja pieni kannustusstipendi, jossa säätiön rinnalla osatukijana oli tutuksi muodostuneeseen tapaan Osuuskauppa Keskimaa.