Jämsän pianotapahtuma

Jämsänjokilaakson musiikkiopiston ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön yhteistyönä Jokivarren kampuksella järjestettäväksi suunniteltu tapahtuma siirtyy koronavirustilanteen vuoksi edelleen ja uudeksi ajankohdaksi on suunniteltu myöhäissyksyä 2021.

Pianotapahtuman ajankohtaiset tiedot löytyvät lähempänä tapahtumaa Jämsänjokilaakson musiikkiopiston sivuilta.

Kolmen vuoden välein järjestettävä Keski-Suomen pianotapahtuma kokoaa maakunnan musiikkioppilaitosten nuoria soittajia katselmukseen Jämsään. Pianotapahtuman tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus esiintymiseen. Muiden pianonsoiton opiskelijoiden esitysten kuunteleminen ja samaa harrastavien tapaaminen on esiintyjälle mieleenpainuva ja avartava kokemus. Tapahtuma lisää myös maakunnallista yhteistyötä Keski-Suomen musiikkioppilaitosten välillä.

Keski-Suomen musiikin perusopetusta antavissa oppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa opiskelevien nuorten soittajien esityksiä arvioidaan kokonaisuutena ja jokainen osallistuja saa esiintymisestään asiantuntevan raadin suullisen palautteen. Osallistujille jaetaan myös pieni kannustusstipendi- ja kunniakirja. Pianotapahtumien arvioitsijoiksi on vuosien varrella saatu arvostettuja pedagogeja ja pianotaiteilijoita kuten Antti Hotti, Katariina Liimatainen ja Niklas Pokki.