Jämsän pianotapahtuma

Jämsänjokilaakson musiikkiopiston ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön yhteistyönä Jokivarren kampuksella 4.4.2020 järjestettäväksi suunniteltu tapahtuma siirtyy koronavirustilanteen vuoksi myöhempään ajankohtaan.

Pianotapahtuman ajankohtaiset tiedot löytyvät Jämsänjokilaakson musiikkiopiston sivuilta.

Kolmen vuoden välein järjestettävä Keski-Suomen pianotapahtuma kokoaa maakunnan musiikkioppilaitosten nuoria soittajia katselmukseen Jämsään. Pianotapahtuman tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus esiintymiseen. Muiden pianonsoiton opiskelijoiden esitysten kuunteleminen ja samaa harrastavien tapaaminen on esiintyjälle mieleenpainuva ja avartava kokemus. Tapahtuma lisää myös maakunnallista yhteistyötä Keski-Suomen musiikkioppilaitosten välillä.

Keski-Suomen musiikin perusopetusta antavissa oppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa opiskelevien nuorten soittajien esityksiä arvioidaan kokonaisuutena ja jokainen osallistuja saa esiintymisestään asiantuntevan raadin suullisen palautteen. Osallistujille jaetaan myös pieni kannustusstipendi- ja kunniakirja. Vuoden 2020 pianotapahtuman arvioitsijoiksi lupautuneet Katariina Liimatainen ja Antti Hotti ovat arvostettuja pedagogeja ja pianotaiteilijoita.