Jämsän pianotapahtuma

Jämsänjokilaakson musiikkiopiston ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön yhteistyönä Jämsän Jokivarren kampuksella järjestettävä tapahtuma on suunniteltu ajoittumaan la-su 20.-21.11.2021.

Pianotapahtuman ajankohtaiset tiedot ja ohjeet sekä 1.11. mennessä palautettava ilmoittautumislomake löytyvät Jämsänjokilaakson musiikkiopiston sivuilta. Sarjojen aikataulut ilmoitetaan osallistujille viikolla 45.

Kolmen vuoden välein järjestettävä Keski-Suomen pianotapahtuma kokoaa maakunnan musiikkioppilaitosten nuoria soittajia katselmukseen Jämsään. Pianotapahtuman tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus esiintymiseen. Muiden pianonsoiton opiskelijoiden esitysten kuunteleminen ja samaa harrastavien tapaaminen on esiintyjälle mieleenpainuva ja avartava kokemus. Tapahtuma lisää myös maakunnallista yhteistyötä Keski-Suomen musiikkioppilaitosten välillä.

Keski-Suomen musiikin perusopetusta antavissa oppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa opiskelevien nuorten soittajien esityksiä arvioidaan kokonaisuutena ja jokainen osallistuja saa esiintymisestään asiantuntevan raadin suullisen palautteen. Osallistujille jaetaan myös pieni kannustusstipendi- ja kunniakirja. Pianotapahtumien arvioitsijoiksi on vuosien varrella saatu arvostettuja pedagogeja ja pianotaiteilijoita kuten Antti Hotti, Katariina Liimatainen ja Niklas Pokki.