Vilho Kekkosen juhlavuosi 2019

Kanttori ja laulupedagogi Vilho Kekkosen (21.2.1909 Karttula – 20.10.2014 Jyväskylä) syntymästä on vuonna 2019 kulunut 110 vuotta.

Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön ja Vilho Kekkosen lähipiirin myötävaikutuksella Kekkosen elämäntyötä tuodaan ja haastetaan tuomaan esiin juhlavuoden kuluessa eri tapahtumissa. Muun muassa Naiskuoro Vaput huomioi Vilho Kekkosen perinteisessä Vappukonsertissaan. Vilho Kekkonen luotsasi pitkäaikaisena kuoronjohtajana Vappuja usean vuosikymmenen ajan kiinnittäen erityishuomiota ääni-instrumentin kestävään käyttöön. Kekkosen työ siivitti kuoron myös kansainväliseen menestykseen.

Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö toteuttaa Vilho Kekkosen juhlavuoteen mestarikurssin, jonka aktiivioppilaiksi valitaan 8 eri äänityyppiä edustavaa laulajaa. Mestarikurssia luotsaamaan on lupautunut pitkän linjan laulutaiteilija ja -pedagogi Esko Jurvelin, jonka elämänura muistuttaa monissa piirteissään Vilho Kekkosen vaiheita. Mestarikurssin työskentelyn seuraaminen on avointa ja sen ajankohta on 1.-3.11.2019. Kurssi järjestetään Suomalaisen musiikkikampuksen Hannikaissalissa ja se päättyy konserttiin.